Orthomoleculair therapeut Nicole Vester

Ons lichaam is het waard om goed voor te zorgen

Het moet tenslotte een heel leven mee. We willen nú genieten, maar niemand wil later de wrange vruchten plukken van een grenzeloos voedingspatroon. We willen graag oud worden, maar wel gezond.

In onze maatschappij is de keuze voor goede voeding vaak lastig door het veelzijdige aanbod. Voeding die niet goed voor je is, is vaak sneller en goedkoper voor handen dan voeding die wel goed voor je is.

Het is belangrijk om daarin de juiste keuze te maken. Daar is kennis voor nodig. Kennis opgedaan door studie en ervaring. Als 17-jarige ben ik fysiotherapie gaan studeren en vervolgens heb ik mij verdiept in voeding en gezondheid. Vele jaren heb ik  de lichamelijke gezondheid bestudeerd en mensen hierin begeleidt. Kennis moet steeds bijgesteld worden. Door lid te zijn van de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (www.mbog.nl) houdt ik alle vak gerelateerde kennis up to date.

Lees hieronder het artikel over mij

Artikel Nicole

Met deze kennis wil ik mensen helpen met een gezonde levensstijl

Ken je dat? Als je in de overgang raakt heb je vaker vage pijnklachten. Je hebt geen idee waar het vandaan komt en je zegt tegen anderen: “Ik word gewoon oud’. Maar ouder worden heeft in principe niks te maken met het krijgen van pijn. Het lichaam krijgt in deze periode andere voedingsbehoeften, het komt tekort en geeft dat aan door ongemakken hier en daar.

Ik help je graag bij het voorkomen of verlichten van deze klachten. Ook maak ik regelmatig mee dat mensen pijnvrij worden, als ze eenmaal gezond gaan eten. Onder invloed van een juiste voeding en beweging kunnen veel klachten in deze hormonale periode positief worden beïnvloed.

De orthomoleculaire geneeskunde bekijkt de biochemische processen in het lichaam en onderzoekt waar tekorten zijn. Een orthomoleculair therapeut let op de stoffen die in je voeding zitten en de reactie die ze teweegbrengen in je lichaam. Met deze kennis kan ik o.a. vrouwen in de overgang adviseren en helpen.

Wat onderscheidt mij van andere orthomoleculaire therapeuten?

Ik benader de patiënt in een breder perspectief dan andere orthomoleculaire therapeuten. Naast de kennis over voeding en voedingsstoffen, heb ik als fysiotherapeute ook ervaring in de bewegingsleer.

Als fysiotherapeute ben ik altijd geboeid  geweest over de beweging van ons lichaam. Hoe onze hersenen, zenuwen, spieren en pezen samenwerken om ons lichaam op de juiste wijze te laten bewegen bij wandelen, sporten etc. is bijzonder.  Het belang van bewegen om te zorgen dat de organen goed hun werk kunnen doen is zelfs van levensbelang.

Met de specialisatie Toegepaste Kinesiologie kan ik door middel van functionele spiertesten de echte oorzaak van de klachten vinden. Dit scheelt soms een zoektocht van enkele behandelingen. Bijv. darmklachten kunnen hun oorzaak hebben in de darm zelf of terugredenerend aan de maag, waarbij misschien een stressfactor aan ten grondslag ligt. Bij de toegepaste kinesiologie kan ik dat precies nagaan en misschien komt er bijv. een zwak immuunsysteem uit waar ik de oorzaak in de milt terugvindt. Bij de therapie die dan ingezet wordt op herstel van de milt, verdwijnen de andere klachten dan vanzelf. En zo bekijk ik bij ieder individu wat er aan de hand is.

Tijdens mijn jarenlange ervaring als fysiotherapeute heb ik geleerd dat iedere mens andere eisen, behoeften en wensen heeft als het gaat om bewegen. In een persoonlijk behandelplan houd ik daar rekening mee. Ik heb gemerkt dat zo’n plan alleen succesvol is als het rekening houdt met de levensstijl van mensen. Door het toepassen en bijsturen van de juiste therapie volg ik de vooruitgang en stuur ik het plan bij waar nodig is. Op deze manier heeft je inzet het snelste resultaat mogelijk.

Coaching helpt je intrinsieke motivatie

Ik merkte ook dat sommige mensen behoefte hadden aan extra ondersteuning om tot het gewenste resultaat te komen. Het was lastig voor ze om het roer om te gooien om gezonder te gaan leven. Om deze mensen op een juiste manier te kunnen helpen, heb ik een NLP opleiding gevolgd voor gewichtstherapeut. Met behulp van NLP-technieken creëer ik de intrinsieke motivatie om te kiezen voor een gezondere levensstijl. Hierdoor wordt het veel gemakkelijker om vol te houden op moeilijke momenten.

Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG)

 

 

 

 

Om zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van voeding en de orthomoleculaire geneeskunde, ben ik aangesloten bij het MBOG (www.mbog.nl). Deze zorgt dat de aangesloten leden door middel van verplichte scholing altijd aan de kenniseisen blijven voldoen.

Sinds mei 2019 maak ik onderdeel uit van het bestuur als secretaris.

 

90-048743    AGB code behandelaar NMC Theeuwes
90-057239    AGB code Praktijk voor Orthomoleculaire Therapie
904 TL            Lidcode erkende beroepsvereniging MBOG
020711SS     Licentie sapvastenspecialist

 

Aangesloten bij het KAB voor klacht- en tuchtrecht, zie de folder: kab_folder

 

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Maak een afspraak door te klikken op de button hieronder voor mijn contactgegevens.

Klik hier voor een afspraak